ГлавнаяНовости ЖКХФинансирование ЖКХЧастині українців доведеться повернути надані субсидії

Частині українців доведеться повернути надані субсидії

Українці можуть одержати субсидію на оплату комунальних послуг, проте деякі громадяни можуть змусити повернути кошти до бюджету.

 

Українці можуть одержати субсидію на оплату комунальних послуг, проте деякі громадяни можуть змусити повернути кошти до бюджету. Приміром, це стосується людей, які приховали інформацію про свій справжній дохід та продовжували отримувати гроші.

Одержувачу субсидії надається 30 днів, щоб поінформувати Пенсійний фонд про обставини, що впливають на рішення про призначення коштів. Про це повідомляє прес-служба ПФУ.

Серед таких обставин – відкриття депозитного рахунку у банку на суму понад 100 тис. грн. або купівля облігацій. Крім того, повернути субсидію доведеться українцям, які приховували свій справжній дохід, але користувалися держпідтримкою.

Серед інших факторів, що впливають на отримання субсидії, є борг за комуналку. Тож якщо громадянин не виплачує її більше 3 місяців, то гроші доведеться повернути до бюджету. При цьому загальний борг щодо ЖКП має перевищувати 340 тис. грн.

Крім того, одержувачам субсидій в Україні не можна купувати готівкову чи безготівкову іноземну валюту, банківські метали на 50 тис. грн і більше і робити покупки, ціна яких перевищує цю суму.

В Україні субсидії отримують 2,3 млн. сімей. У лютому середній розмір житлової субсидії складає 1684 грн. Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду. Він додав, що у 2023 році влада продовжить виплачувати гроші найбільш уразливим категоріям населення.

 

 

 
Комментарии (0)