ГлавнаяКомментарииТарифы ЖКХГ.Галущенко:"Підвищення тарифів на електроенергію – це питання наступного року"

Г.Галущенко:"Підвищення тарифів на електроенергію – це питання наступного року"

Наразі підвищення тарифів на електроенергію в Україні не розглядається. Але, підвищення тарифів на електроенергію – це питання наступного року, після проходження опалювального сезону.
Наразі підвищення тарифів на електроенергію в Україні не розглядається, про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко в інтерв'ю ТСН, пише "Україна Комунальна". 
 
За словами міністра, розвиток подій визначатиме те, яка ситуація буде в системі. Він додав, що нещодавнє підвищення цін на електроенергію було не ринковим, але воно все ж допомогло мінімально забезпечити ремонт енергосистеми для підготовки до зими. 
  
«У будь-якому разі підвищення тарифів на електроенергію – це питання наступного року, після проходження опалювального сезону», – розповів Герман Галущенко. 
 
Нагадаємо, тарифи на комунальні послуги фактично штучно утримують на гранично мінімальному рівні. Такими вони будуть до завершення опалювального сезону. Але за умовами ринку вже зараз вартість газу могла б становити 10-12 грн за куб, каже координаторка житлово-комунальних та енергетичних програм громадянської мережі «Опора» Тетяна Бойко. При цьому 98% споживачів в Україні є клієнтами «Нафтогазу» та платять 7,96 гривні за кубометр.
 

Тарифи на світло, на думку Бойко, можуть зрости удвічі. Натепер цей тариф становить 2,64 гривні за кіловат, однак в реальності він може сягати 5-7 гривень. Така вартість зумовлена значним пошкодженням української енергосистеми. 

 
Комментарии (0)