ГлавнаяНовости ЖКХГазоснабжениеГТС України має преспективи і без російського газу

ГТС України має преспективи і без російського газу

Газотранспортна система України має гарні перспективи навіть в разі припинення Росією транзиту природного газу через неї після 2019 року

Газотранспортна система України має гарні перспективи навіть в разі припинення Росією транзиту природного газу через неї після 2019 року.

Про це "Апостроф. Економіка" розповів партнер консалтингової компанії RusEnergy Михайло Крутіхін.

"Переговори ведуться, і іноземні контрагенти, в принципі, висловлюють згоду з багатьма умовами України на рахунок того, щоб організувати пайову участь в цій компанії, яка буде оператором. Як мінімум, 49% пропонуються іноземним учасникам", - сказав експерт.

Він зазначив, що як мінімум кілька європейських компаній ведуть переговори про можливу участь в управлінні українською "трубою". Надалі такий консорціум зможе залучати фінансування для підтримки української ГТС в належному технічному стані, а також зробити її більш ефективною.

"І в ідеальному варіанті, у великій перспективі, можна буде вимагати, все-таки, і від європейських споживачів, і від" Газпрому "перенесення точок здачі газу на російсько-український кордон (зараз вони знаходяться на західному кордоні України, -" Апостроф " ). Тоді, природно, за транспортування буде відповідати міжнародна компанія, і "Газпром" буде їй здавати газ на своєму кордоні, а далі вже Європа буде дбати про транспортування і розподіл цього газу ", - резюмував експерт.

 

 
Комментарии (0)