ГлавнаяПубликацииФинансирование ЖКХЯк оформити субсидії внутрішньо переміщеним особам?

Як оформити субсидії внутрішньо переміщеним особам?

Згідно з повідомленням на сайті Урядового контактного центру, субсидії на оплату житлово-комунальних послуг в Україні призначають одному із членів домогосподарства
Цього року багатьом жителям країни довелося покинути своє житло й переїхати до інших регіонів країни, до того ж, значна частина українців через війну залишилася без роботи й не має змоги платити за комунальні послуги у повному обсязі.
 
Хто має право на субсидію цього року і як її можна оформити внутрішньо переміщеним особам (ВПО):
 
Згідно з повідомленням на сайті Урядового контактного центру, субсидії на оплату житлово-комунальних послуг в Україні призначають одному із членів домогосподарства:
 
— які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку);
 
— які не зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично проживають у ньому на підставі договору наймання (оренди) житла (орендарі), за рішенням суду, або індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію, у разі, коли їм нараховується плата за житлово-комунальні послуги;
 
—  які не зареєстровані в житловому приміщенні, але фактично проживають у ньому без укладеного договору наймання (оренди) житла, у разі, коли вони є ВПО.
 
Коли людина звертається за субсидією, вона повинна задекларувати усіх, хто живе у домогосподарстві. Це можна зробити, додавши до заяви документи, які підтверджуватимуть проживання за фактичною адресою домогосподарства.
 
Варто зазначити, що субсидія не може призначатися одночасно за зареєстрованим місцем проживання людини та за місцем її фактичного проживання.
 
Субсидія для переселенців: які документи необхідні
 
Для того, аби подати заяву на отримання субсидії, ВПО необхідно звернутися до Управління соціального захисту населення (УСЗН) за місцем проживання з таким набором документів:
 
— заява на призначення субсидії;
 
— декларація про сукупний дохід сім'ї;
 
— дані про тих, хто живе у домогосподарстві;
 
— довідки, які дають право на пільги;
 
— паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП);
 
— довідка про статус ВПО.
 
Як дізнатися, чи призначили субсидію:
 

Дізнатися, чи призначили субсидію та її розмір можна на порталі subsidii.ioc.gov.ua. Для цього необхідно вказати адресу проживання, а потім підтвердити, що ви не робот. У наступному вікні з’явиться уся інформація про статус заяви на субсидію.  

 
Комментарии (0)