ГлавнаяПубликацииФинансирование ЖКХКабмін схвалив запровадження мораторію на підвищення тарифів на період воєнного стану

Кабмін схвалив запровадження мораторію на підвищення тарифів на період воєнного стану

Кабінет Міністрів схвалив законопроєкт, який передбачає запровадження мораторію на підвищення тарифів на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану
Кабінет Міністрів схвалив законопроєкт, який передбачає запровадження мораторію на підвищення тарифів на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану на всій території країни та протягом шести місяців після його припинення.
 
Про це повідомила пресслужба Кабміну.
 
Повна назва законопроєкту "Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання протягом дії воєнного стану та післявоєнного відновлення".
 
Законопроєктом пропонується встановити заборону на підвищення тарифів на послуги з розподілу природного газу, тарифів на теплову енергію, на послуги з постачання теплової енергії та послуги з постачання гарячої води для всіх категорій споживачів.
 
При цьому ціна на природний газ для побутових споживачів не підлягатиме збільшенню від ціни, яка застосовувалася станом на 24 лютого 2022 року.
 
Також пропонується заборонити постачальникам природного газу здійснювати будь-які дії щодо примусу побутового споживача до сплати заборгованості.
 
"Законопроєкт пропонує встановити перелік та механізми фінансування відповідних гарантій і компенсацій, спрямованих на забезпечення сталого функціонування ринку природного газу та сфери теплопостачання в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення", - говориться у повідомлені.
 
Також, Кабмін також схвалив проєкт закону "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2022 рік" щодо фінансування заходів, спрямованих на врегулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час війни та повоєнного відновлення".
 

Законопроєкт спрямований на забезпечення реалізації компенсаторних механізмів, передбачених проєктом закону "Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час війни та повоєнного відновлення. 

 
Комментарии (0)