ГлавнаяНовости ЖКХАльтернативная энергетикаКабмін змінив аукціонну модель продажу "зеленої" електроенергії

Кабмін змінив аукціонну модель продажу "зеленої" електроенергії

Для переможців аукціонів з розподілу квот підтримки відновлюваної енергетики замість фіксованого тарифу запроваджується механізм контрактів на різницю
Кабінет Міністрів удосконалив аукціонну модель продажу "зеленої" електроенергії, про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики, пише "Україна Комунальна".
 
"Для переможців аукціонів з розподілу квот підтримки відновлюваної енергетики замість фіксованого тарифу запроваджується механізм контрактів на різницю. Це є світовим стандартом стимулювання будівництва нових об’єктів відновлюваної енергетики. Відповідно до постанови, для інвесторів у ВДЕ спрощуються умови участі в аукціонах. Тепер наявність земельної ділянки та технічних умов на приєднання не буде обов’язковою умовою під час подання заявок.
 
Також додається можливість проводити аукціони разом із установками зберігання енергії, на визначених земельних ділянках або спорудах.
 
"А термін дії договору, укладеного переможцем аукціону із гарантованим покупцем, скорочується із завищених 20 років до прийнятного європейського показника в 12 років.
 

Ухвалена постанова має сприяти переходу до нової, конкурентної моделі підтримки відновлюваної енергетики, яка одночасно забезпечуватиме її розвиток та зменшуватиме ціну на "зелену" електроенергію", - йдеться в повідомленні. 

 
Комментарии (0)