ГлавнаяНовости ЖКХТарифы ЖКХКомунальні тарифи для населення залишатимуться на поточному рівні - Денис Кудін

Комунальні тарифи для населення залишатимуться на поточному рівні - Денис Кудін

Комунальні тарифи для населення в Україні залишатимуться на поточному рівні максимально довго, оскільки позитивний ефект такого рішення очевидний для абсолютно широких верств населення
Комунальні тарифи для населення в Україні залишатимуться на поточному рівні максимально довго, оскільки позитивний ефект такого рішення очевидний для абсолютно широких верств населення, про це запевнив перший заступник міністра економіки Денис Кудін.
 
"Є принципова позиція президента Володимира Зеленського, який вважає, що це компенсатор стрімкого зростання вартості життя, в умовах, коли зарплата не встигає за цим темпом інфляції і коли (відбувається) скорочення кількості робочих місць", – сказав Кудін.
 
Він зазначив, що спадщина у вигляді держпідприємств у сфері електроенергії та комунальних послуг дає змогу державі не підвищує тарифів.
 
"Думаю, держава буде тримати тарифи на поточному рівні максимально довго - стільки, скільки зможе", – наголосив Кудін.
 
На його думку, це залежатиме від двох факторів: збору податків і прямої міжнародної допомоги.
 
Нагадаємо, борги за комуналку, що накопичились у воєнний час, планують розтермінувати або списати. Рішення про списання чи реструктуризацію боргів планують ввести у вигляді змін до законодавства. 

Про це говориться в законопроєкті про внесення змін до Закону України «Про реструктуризацію заборгованості з квартирної плати, плати за житлово-комунальні послуги, спожиті газ та електроенергію» щодо посилення захисту громадян, які постраждали внаслідок дій держави-агресора, який було зареєстровано у Верховній Раді.  

 
Комментарии (0)