ГлавнаяНовости ЖКХФинансирование ЖКХМіністр розповів, за яким принципом нараховуються субсидії

Міністр розповів, за яким принципом нараховуються субсидії

Уряд виділятиме кожному субсідіанту той розмір субсидій, який йому дозволить розраховуватися за комунальні послуги без відчутного збитку для сімейного бюджету.

Уряд виділятиме кожному субсідіанту той розмір субсидій, який йому дозволить розраховуватися за комунальні послуги без відчутного збитку для сімейного бюджету. Про це в ефірі «5 каналу» розповів міністр соціальної політики Андрій Рева.

Соціальна допомога буде розрахована виходячи з суми доходів кожної людини в сім'ї субсідіанта. Зокрема, розмір субсидії залежить від того, який дохід на одну людину в домогосподарстві, розповів міністр.

«Механізм для всіх один. І критерій один - це доходи людей ... Є, наприклад, сім'я, де працюють і чоловік і дружина, а у них п'ятеро дітей. І навіть якщо вони по 7000 отримують, то в цілому ці 14 тисяч діляться не на двох чоловік, а на сім, і відповідно дохід одну людину у них значно менше, ніж в сім'ї, що складається з двох чоловік, яка отримує такі ж доходи », - заявив Рева.

На думку міністра, розміри субсидій в Україні встановлено на загальноєвропейському рівні по відношенню до доходів сімей, які потребують допомоги держави на оплату комуналки. У той же час, якби сім'ї не зверталися по допомогу, що половина їх доходів йшла б на оплату ЖК-послуг.

«Середній розмір за житлово-комунальні послуги - близько 10% від їх доходу. Це як раз європейський показник, але якби вони самі платили, то цей показник був би десь 40-50% », - вважає Рева.

 

 
Комментарии (0)