ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаНа будівництво заводу ядерного палива в Україні претендують три іноземні компанії

На будівництво заводу ядерного палива в Україні претендують три іноземні компанії

Компанії з Франції, Китаю, а також американо-японська компанія Вестингауз мають намір взяти участь в конкурсі на будівництво заводу ядерного палива в Україні.

Компанії з Франції, Китаю, а також американо-японська компанія Вестингауз мають намір взяти участь в конкурсі на будівництво заводу ядерного палива в Україні.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик річній на підсумковій прес-конференції, передає УНН.

« Завод по тепловиділяючих збірках буде побудований. Три великі компанії готові взяти участь в конкурсі: китайська компанія, французька компанія і Вестингауз», - зазначив Насалик.

Зокрема, Насалик також розповів про успішні домовленості з Казахстаном у сфері збагачення урану.

« Казахська сторона віддає нам технології і ми починаємо освоєння наших родовищ з цими технологіями», - додав міністр.

Нагадаємо, українська компанія АЕСУ (Атомні енергетичні системи України), яка планує займатися розвідкою уранових родовищ в Україні, підписала договір про співпрацю з компанією казахстанською «Два Кей».

Також і АЕСУ співпрацює з «Казатопромом».

Як повідомлялося раніше, Україна в січні-жовтні 2016 року закупила ядерного палива на загальну суму 388 млн 808,3 тис. дол.

За даними Держстатистики, протягом 10 міс. для українських атомних електростанцій було закуплено російського виробництва палива на 288 млн 216,9 тис. дол., виробництва шведського - на 100 млн 591,4 тис. дол.

Таким чином, частка ядерного палива за 10 місяців у «ТВЕЛ» (Росія) в грошовому еквіваленті становила 74,1%, Вестингауз (Швеція) - 25,9%.

Ремонт – это денежные затраты. Порой не всегда существует возможность приобрести материалы общим платежом. Вашему вниманию компания «Окна+» предлагает пластиковые окна в рассрочку. Более детально ознакомиться с условиями платежа можно на сайте http://okna-plus.dp.ua.

 
Комментарии (0)