ГлавнаяНовости ЖКХТарифы ЖКХНаселення з низьким рівнем доходів не відчує підвищення тарифів на електроенергію - Герус

Населення з низьким рівнем доходів не відчує підвищення тарифів на електроенергію - Герус

Андрій Герус вважає, що для людей, які потребують допомоги, повинна й надалі працювати система субсидій. Вона має бути легкою, простою та доступною
Населення з низьким рівнем доходів не відчує значного впливу від підвищення тарифів на електроенергію, про це розповів у інтерв’ю Укрінформу голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус. 
 
«Якщо зміна тарифів буде, то, переконаний, люди з низькими доходами її практично не відчують. У тому числі й коштом субсидій, і завдяки заходам з енергоефективності», – сказав Герус. 
 
Андрій Герус вважає, що для людей, які потребують допомоги, повинна й надалі працювати система субсидій. Вона має бути легкою, простою та доступною — скажімо, з використанням електронних засобів, смартфонів, щоб не було складних бюрократичних перепон в оформленні такої підтримки від держави. 
 
Герус також підкреслив, що варіанти зміни тарифів, які нині обговорюються, є поміркованими: багаторазового подорожчання електрики для громадян не буде. 
 

Українці дослухаються до прохання зменшити споживання електроенергії. У масштабах усієї країни йдеться про щоденну економію майже 10% – 1,4 тис. МВт, сказав голова Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус. 

 
Комментарии (0)