ГлавнаяПубликацииИнфографикаИнфографика: «Как рост «минималки» до 3200 грн повлияет на рядовых украинцев»

Инфографика: «Как рост «минималки» до 3200 грн повлияет на рядовых украинцев»

На прошлой неделе народные депутаты приняли за основу и в целом проект Закона о внесении изменений к некоторых законодательных актов Украины №5130, что дает возможность установить в Украине минимальную заработную плату на уровне 3200 грн с 1 января 2017г.
 
На прошлой неделе народные депутаты приняли за основу и в целом проект Закона о внесении изменений к некоторых законодательных актов Украины №5130, что дает возможность установить в Украине минимальную заработную плату на уровне 3200 грн с 1 января 2017г.
 
"От села до большого города никто в нашей стране не будет получать меньше чем 3200 гривен, - подчеркнул Владимир Гройсман. - Для всех, кто переживает, что этого не произойдет, хочу заверить, что это произойдет".
 
Премьер-министр подчеркнул, что Правительство искал решения, которые бы позволили ввести в стране минимальную заработную плату на уровне реального прожиточного корзине, который он закладывает как фактический на 2017 год. Соответствующий законопроект №5130 Правительство обсуждало с профсоюзами, фракциями и профильным комитетом Парламента, отметил Владимир Гройсман.
 
По его словам, повышение минимальной заработной платы вдвое положительно повлияет на состояние экономики.
 
"Этот законопроект и повышение минимальной заработной платы приведет к улучшению ситуации в экономике страны, увеличение потребления в реальном секторе экономики и создания дополнительных рабочих мест", - подчеркнул Владимир Гройсман. 
 
Заявление премьер-министра Владимира Гройсмана вызвало массу вопросов. Как все же рост "минималки" повлияет на рядовых украинцев, можно увидеть в инфографике от РИА Новости Украина.
 

  

 
Комментарии (2)
Коля Пухов
13 декабря 2016 г. 22:10
Ну і кого тепер можна здивувати новим потужним витком знецінення гривні? --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Трохи з історії нашої незалежної. В Україні у 1992-1996 роках зарплати і пенсії зростали удвічи майже кожен місяць . Уявіть, що середня зарплата на початку 1992 року була 200 крб., а наприкінці цього ж року -- 10000 крб ! А у 1995 році середня зарплата вже досягала 8-9 млн. крб.(!) Правда, квартплата також була 4-5 млн. крб. щомісяця, а хлібина коштувала близько 50000 крб. У 1996 році купонокарбованець обміняли на гривню по курсу: сто тисяч купонокарбованців за одну гривню, і з 1996-го року до 2014-го року гривня знецінилась приблизно у 20 разів. А починаючи з 2014 року швидкість знецінення гривні значно зросла і вже наздоганяє швидкість знецінення купонокарбованця. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Тому треба дивитися в корінь: не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. Інфляція -- це тихий грабунок людей владою, оскільки тих грошей-папірців влада може надрукувати скільки завгодно. А ціна грошей вимірюється не кількістю нулів на купюрах, а їх купівельною спроможністю.
Коля Пухов
13 декабря 2016 г. 22:29
Багато осіб непенсійного віку взагалі не мають ні зарплат, ні пенсій ,-- звільнені з роботи у зв"язку з "ліквідаціями" державних установ , тобто з ініціативи держави, по незалежним від працівників причинам , - живуть по декілька років на утриманні своєї сім"ї та перебиваються випадковими підробітками. І як же їм тепер не порадіти за працюючих пенсіонерів, які будуть тепер отримувати підвищені зарплати і пенсії.