ГоловнаПублікаціїІнфографікаІнфографіка: «Як зростання «мінімалки» до 3200 грн вплине на пересічних українців»

Інфографіка: «Як зростання «мінімалки» до 3200 грн вплине на пересічних українців»

На минулому тижні народні депутати ухвалили за основу та в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України №5130, що дає можливість встановити в Україні мінімальну заробітну плату на рівні 3200 грн з 1 січня 2017р.
 
На минулому тижні народні депутати ухвалили за основу та в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України №5130, що дає можливість встановити в Україні мінімальну заробітну плату на рівні 3200 грн з 1 січня 2017р.
 
"Від села до великого міста ніхто в нашій країні не буде отримувати менше ніж 3200 гривень, - підкреслив Володимир Гройсман. - Для усіх, хто переживає, що цього не відбудеться, хочу запевнити, що це відбудеться".
 
Прем'єр-міністр наголосив, що Уряд шукав рішення, які б дозволили запровадити в країні мінімальну заробітну плату на рівні реального прожиткового кошику, який він закладає як фактичний на 2017 рік. Відповідний законопроект №5130 Уряд обговорював із профспілками, фракціями та профільним комітетом Парламенту, зазначив Володимир Гройсман.
 
За його словами, підвищення мінімальної заробітної плати удвічі позитивно вплине на стан економіки.
 
"Цей законопроект і підвищення мінімальної заробітної плати приведе до покращення ситуації в економіці країни, збільшення споживання в реальному секторі економіки і створення додаткових робочих місць", - підкреслив Володимир Гройсман. 
 
Заява прем'єр-міністра Володимира Гройсмана викликала масу питань. Як все ж зростання "мінімалки" вплине на пересічних українців, можна побачити в інфографіці від РІА Новини Україна.
 

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
13 Грудня 2016 p. 22:10
Ну і кого тепер можна здивувати новим потужним витком знецінення гривні? --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Трохи з історії нашої незалежної. В Україні у 1992-1996 роках зарплати і пенсії зростали удвічи майже кожен місяць . Уявіть, що середня зарплата на початку 1992 року була 200 крб., а наприкінці цього ж року -- 10000 крб ! А у 1995 році середня зарплата вже досягала 8-9 млн. крб.(!) Правда, квартплата також була 4-5 млн. крб. щомісяця, а хлібина коштувала близько 50000 крб. У 1996 році купонокарбованець обміняли на гривню по курсу: сто тисяч купонокарбованців за одну гривню, і з 1996-го року до 2014-го року гривня знецінилась приблизно у 20 разів. А починаючи з 2014 року швидкість знецінення гривні значно зросла і вже наздоганяє швидкість знецінення купонокарбованця. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Тому треба дивитися в корінь: не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. Інфляція -- це тихий грабунок людей владою, оскільки тих грошей-папірців влада може надрукувати скільки завгодно. А ціна грошей вимірюється не кількістю нулів на купюрах, а їх купівельною спроможністю.
Коля Пухов
13 Грудня 2016 p. 22:29
Багато осіб непенсійного віку взагалі не мають ні зарплат, ні пенсій ,-- звільнені з роботи у зв"язку з "ліквідаціями" державних установ , тобто з ініціативи держави, по незалежним від працівників причинам , - живуть по декілька років на утриманні своєї сім"ї та перебиваються випадковими підробітками. І як же їм тепер не порадіти за працюючих пенсіонерів, які будуть тепер отримувати підвищені зарплати і пенсії.