ГлавнаяНовости ЖКХИнфографикаИнфографика:сколько «стоит» коммуналка в США и Украине

Инфографика:сколько «стоит» коммуналка в США и Украине

Сравнение коммунальных тарифов: Украина и США
Українці вже звикли до постійного підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, однак поточний опалювальний період став шоковим для багатьох наших співвітчизників: останнє підвищення цін на газ і тепло стало занадто радикальним. Дещо пом'якшити удар по найменш забезпеченим верствам населення допомогли субсидії і «теплі кредити». Однак справедливі ті тарифи на ЖКП, які платять українці? «Слово і Діло» спробувало з'ясувати це, порівнявши відповідні показники в США і Україні.
 
Відразу зазначимо, що, на відміну від Києва, де мінімальна заробітна плата становить 3,2 тис. грн, у Вашингтоні вона еквівалентна майже 54,7 тис. грн. Середньостатистичний житель американської столиці платить за електроенергію приблизно 567 грн, киянин – 194. В середньому по США цей показник дещо нижчий – 526 грн в еквіваленті, при тому, що там тариф діє на території штату або округу, і не залежить від кількості спожитої електроенергії, тоді як в Україні діє більш гнучка тарифна сітка.
 
За використання побутового газу у Вашингтоні щомісяця платять суму, що в перерахунку на українську валюту складає 270 грн., в середньому по США – 190, а от у Києві – приблизно 96 грн (з розрахунку споживання 14 куб. м. в місяць на одну людину).
 

Холодна вода американцям обходиться всього в півтора рази дорожче, ніж киянам, а індивідуальне опалення – в три рази дешевше, ніж в українській столиці. 

для увеличения картинки нажмите на нее

 
Комментарии (2)
Коля Пухов
13 февраля 2017 г. 21:42
Порівняння недоречне. За період з 1992 року і по цей час українські національні гроші знецінились у мільйони разів. А у скільки разів за цей час знецінився американський долар?
Коля Пухов
13 февраля 2017 г. 21:45
Не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів.-----------------------------------------------------------------------------------------------------Тенденцію постійного знецінення українських національних грошей було закладено ще напочатку 1992 року. В 1992 році купонокарбованець прирівняли до радянського рубля і з 1992 року по 1996 рік купонокарбованець знецінився у сотні тисяч разів. У 1996 році купонокарбованець обміняли на гривню по курсу: сто тисяч купонокарбованців за одну гривню, і з 1996-го року до 2014-го року гривня знецінилась приблизно у 20 разів. А починаючи з 2014 року швидкість знецінення гривні значно зросла і зараз вже наздоганяє швидкість знецінення купонокарбованця .