ГлавнаяНовости ЖКХАльтернативная энергетикаНКРЕКП опублікувала Реєстр об’єктів генерації ВДЕ

НКРЕКП опублікувала Реєстр об’єктів генерації ВДЕ

Документ містить перелік електростанцій, що виробляють електроенергію з: енергії сонячного випромінювання, води, вітру, біомаси та біогазу.
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг вперше опублікувала Реєстр об’єктів електроенергетики та електроустановок споживачів (у тому числі активних споживачів), що використовують альтернативні джерела енергії для виробництва електроенергії, пише "Україна Комунальная".  
 
Документ містить перелік електростанцій, що виробляють електроенергію з: енергії сонячного випромінювання, води, вітру, біомаси та біогазу. 
 
Станом на кінець березня 2024 року Реєстр містить інформацію щодо 1 844 об’єктів генерації з ВДЕ, що належать 1 099 ліцензіатам. Майже три чверті об’єктів – це сонячні електростанції, 11% – об’єкти гідрогенерації, 4% – когенераційні установки, що працюють та біомасі та біогазі та менше ніж 1% – біомасові ТЕС та ТЕЦ. 
 
Близько половини усіх електростанцій з ВДЕ розташовані у 6 областях: Вінницькій (160 станцій), Запорізькій (155), Миколаївській (153), Івано-Франківській (152), Хмельницькій (148) та Дніпропетровській (142). Найменше – у Луганській (2), Волинській, Сумській та Донецькій (по 9 станцій в кожній області).
 

У Реєстрі можуть міститися об’єкти, які перебувають на тимчасово окупованих територіях після 24.02.2022 року, адже постановою НКРЕКП не врегульовано яким чином такі електростанції повинні бути зазначені або зовсім виключені з Реєстру.  

 
Комментарии (0)