ГлавнаяПубликацииТарифы ЖКХНКРЕКП просить споживачів не оплачувати комуналку на рахунки окупантів

НКРЕКП просить споживачів не оплачувати комуналку на рахунки окупантів

Регулятор, попереджає споживачів, що перерахування коштів за надані житлово-комунальні послуги на рахунки підконтрольних окупаційній владі банківських установ або сплата готівкою НЕ зараховується як оплата.
Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) повідомляє, що останнім часом активно поширюються повідомлення про запровадження самопроголошеними керівниками електро-, газопостачальних та комунальних підприємств, які здійснюють свою діяльність на тимчасово окупованих територіях, механізму оплати за спожиту електричну та теплову енергію, природний газ, постачання води та водовідведення для побутових та непобутових споживачів.
 
При цьому представники окупаційної влади або збирають з населення готівку начебто для оплати за надані послуги, або скеровують перерахування коштів на рахунки місцевих банківських установ, що не мають ліцензій Національного банку України.
 
Регулятор, попереджає споживачів, що перерахування коштів за надані житлово-комунальні послуги на рахунки підконтрольних окупаційній владі банківських установ або сплата готівкою НЕ зараховується як оплата.
 
Сплата за вказані послуги має відбуватись виключно на рахунки електро-, газопостачальних та комунальних підприємств, відкриті у встановлений законодавством України спосіб.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялось, що оператор системи розподілу електроенергії АТ "Херсонобленерго" частково втратило контроль над електромережами області після захоплення окремих об'єктів російськими окупаційними військами за підтримки колаборантів.
 
Як пояснили в компанії, 27 червня цього року представниками "Херсонської військово-цивільної адміністрації" за підтримки представників ФСБ РФ та участі начальника служби повітряних та кабельних електричних мереж самого товариства були захоплені його окремі об’єкти, які забезпечували постачання та розподіл електричної енергії споживачам Херсонської області.

При цьому у компанії зазначили, що під час захоплення підприємства окупантами було представлено так званого нового керівника підприємства Ю. Жахановича, який не має жодного стосунку до виконавчих органів АТ "Херсонобленерго". 

 
Комментарии (0)