ГлавнаяНовости ЖКХТарифы ЖКХПроцес призначення та оформлення субсидії дуже простий - ПФУ

Процес призначення та оформлення субсидії дуже простий - ПФУ

Якщо ви ще думаєте, що заповнення заяви на житлову субсидію потребує внесення великої кількості інформації, то розвіємо ваші сумніви. Взагалі процес призначення і оформлення дуже простий
Якщо ви ще думаєте, що заповнення заяви на житлову субсидію потребує внесення великої кількості інформації, то  розвіємо ваші сумніви. Взагалі процес призначення і оформлення дуже простий, про це розповіли в ПФУ. 
 
Ви можете подати спрощене звернення, без збирання довідок і витрачання часу на заповнення декларації. У такому випадку заяву і декларацію Пенсійний фонд оформить самостійно, на підставі інформації, яка наявна в офіційних реєстрах. 
 
До заяви необхідно внести:
  • відомості про членів родини, котрі проживають у приміщенні;
  • адресу проживання, за якою мають нараховувати субсидію;
  • тип субсидії (житлово-комунальні послуги чи тверде паливо);
  • реквізити рахунку у форматі ІВАN, на який мають зараховуватись субсидії у разі призначення. 
Під час заповнення заяви ви можете обрати зручний спосіб зв'язку з вами: телефон, електронна пошта; повідомлення через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України та /або мобільний додаток Пенсійного фонду України. Саме цим способом вам повідомлять про прийняте рішення про призначення субсидії.
 
Нагадуємо, що заяву і декларацію для призначення житлової субсидії ви подаєте, якщо обрали варіант – подати повний пакет документів. Цим варіантом варто скористатись, якщо у вас є якісь особливі обставини, що мають враховуватися при наданні субсидії у порядку виключення. 
 

Наприклад: коли кількість фактично проживаючих в домогосподарстві осіб менше за кількість зареєстрованих (дружина з дітьми за кордоном) або ви здійснили купівлю дороговартісного майна в минулому році за кошти благодійних організацій (квартира для ВПО)  

 
Комментарии (0)