ГлавнаяНовости ЖКХАльтернативная энергетикаРегіональна газова компанія під'єднала до газорозподільних мереж другий біометановий завод

Регіональна газова компанія під'єднала до газорозподільних мереж другий біометановий завод

Регіональна газова компанія підключить до газорозподільних мереж другий біометановий завод потужністю виробництва 18 млн куб. м біометану на рік у першому півріччі 2023 року у Вінницькій області
Регіональна газова компанія підключить до газорозподільних мереж другий біометановий завод потужністю виробництва 18 млн куб. м біометану на рік у першому півріччі 2023 року у Вінницькій області, повідомляється Інтерфакс-Україна. 
 
РГК планує збудувати для спорудження біометанового заводу ТОВ «Юзефо-Миколаївська Біогазова Компанія» понад 20 км газорозподільних мереж. Потужності виробництва розташовані на базі цукрового заводу у селі Михайлин Вінницької області. 
 
Зараз більшість заводів в Україні використовують біогаз у виробництві електричної та теплової енергії для власних потреб. При спалюванні біогазу втрачається близько 50% його енергетичної цінності. Водночас під час виробництва біометану аналогічні втрати становлять близько 7-10%. 
 

АТ «Чернігівгаз», що працює під брендом РГК, заохочує виробників біометану підключатися до газорозподільних мереж. В даний час оператори ГРМ, які співпрацюють з РГК, здійснюють таке підключення лише за 1 гривню.  

 
Комментарии (0)