ГлавнаяПубликацииТарифы ЖКХРоз'яснення: як вплине продаж майна на суму понад 100 тис. грн на призначення субсидії?

Роз'яснення: як вплине продаж майна на суму понад 100 тис. грн на призначення субсидії?

Роз'яснюємо, як вплине продаж майна на суму понад 100 тис. грн (у листопаді-грудні цього року) на призначення субсидії на опалювальний сезон 2023-2024 років.
Міністерство соціальної політики України надало чергове роз'яснення щодо призначення житлової субсидії, пише "Україна Комунальна".
 
Роз'яснюємо, як вплине продаж майна на суму понад 100 тис. грн (у листопаді-грудні цього року) на призначення субсидії на опалювальний сезон 2023-2024 років.
 
Так, для призначення житлової субсидії на опалювальний період з жовтня 2023 року враховуються доходи домогосподарства, отримані у І-ІІ кварталах 2023 року (тобто за січень - червень 2023р.) 
 
Доходи ж, про які йде мова, – за листопад-грудень 2023-го року, – будуть враховуватися при призначенні житлової субсидії вже у  травні 2024 року.
 
Але нагадуємо, що громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних днів поінформувати орган Пенсійного фонду України про отримання ним або членом сім’ї особи із складу домогосподарства одноразово доходу, що перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімуму  для працездатних осіб (67 100 грн).
 
Винятком є цільова благодійна допомога, що надається на:
  • здобуття освіти, отримання медичних послуг, подолання наслідків стихійного лиха, аварій, епідемій та епізоотій загальнодержавного або місцевого характеру, екологічних, техногенних та інших катастроф у місцевостях, оголошених зонами надзвичайної екологічної ситуації; 
  • страхових виплат на медичну та соціальну допомогу; 
  • спадщини у вигляді нерухомого майна або основної його частини; 
  • гранту або стипендії на навчання. 
 
Комментарии (0)