ГлавнаяПубликацииТарифы ЖКХРоз'яснення: категорії споживачів яких відтермінували проведення повірки лічильників

Роз'яснення: категорії споживачів яких відтермінували проведення повірки лічильників

Є дві категорії споживачів, яким дозволили зараз не проходити повірку лічильників, решті необхідно її пройти протягом трьох місяців після закінчення опалювального сезону.
Україні після початку російського вторгнення планових повірок лічильників було поставлено на паузу. Хоч улітку 2023 року цю процедуру знову повернули, але не всім, про це повідомила пресслужба Кабміну, пише "Україна Комунальна".
 
Так, є дві категорії споживачів, яким дозволили зараз не проходити повірку лічильників, решті необхідно її пройти протягом трьох місяців після закінчення опалювального сезону.
 
Не проходити планову процедуру можуть мешканці окупованих територій. 
 
Уряд дає їм відстрочку терміном до трьох місяців після завершення воєнного стану.
 
Другою категорією є мешканці прифронтових областей, їм дають відстрочку на строк до 6 місяців після завершення бойових дій та воєнного стану.
 

Нагадаємо, у разі не проходження повірки у зазначений термін, то згідно з затвердженою методикою розподілу між споживачами обсягів спожитих біля будівлі комунальних послуг, які не пройшли перевірку нарахування, будуть проводитись за нормативами споживання, встановленими в Україні, а не за показами лічильника.  

 
Комментарии (0)