ГлавнаяПубликацииФинансирование ЖКХРоз'яснення: що робити якщо ПФУ відмовив у наданні субсидії?

Роз'яснення: що робити якщо ПФУ відмовив у наданні субсидії?

Пенсійний фонд може відмовити у наданні житлової субсидії, але у ряді випадків рішення можуть переглянути, про це йдеться в поясненні від ПФУ
Пенсійний фонд може відмовити у наданні житлової субсидії, але у ряді випадків рішення можуть переглянути, про це йдеться в поясненні від ПФУ, пише "Україна Комунальна".
 
Комунальні послуги в Україні дорожчають і дедалі більше громадян звертаються за житловою субсидією, аби хоч якось упоратися з платіжками. У деяких випадках у призначенні допомоги може бути відмовлено – проте, якщо виправити помилки, отримати виплати все одно буде можна.
 
Наприклад, якщо у субсидії було відмовлено через помилки у заяві чи надання не всіх документів, то ситуацію можна легко виправити.
 
Що робити, якщо відмовили у субсидії:
  • якщо причиною стали помилки у заяві чи декларації, то ПФУ проінформує про це. На виправлення буде 30 днів;
  • якщо подано не всі документи, то допомогу призначать за умови, якщо все необхідне буде надано протягом 30 днів після подання заяви та після перевірки ПФУ.
Крім того, причиною відмови у субсидії може стати заборгованість за комунальні послуги. 
 
У цьому випадку існує два варіанти, як досягти призначення допомоги.
 
Перший – погасити заборгованість та звернеться повторно. 
 

Другий – укласти з постачальником послуг договір про реструктуризацію та надати документ ПФУ – на його підставі субсидія призначається навіть за наявності невиплаченого боргу. 

 
Комментарии (0)