ГлавнаяНовости ЖКХФинансирование ЖКХРоз'яснення: скільки зареєстрованих осіб враховують при призначенні субсидії?

Роз'яснення: скільки зареєстрованих осіб враховують при призначенні субсидії?

В Україні громадяни мають право на нарахування субсидії. При нарахуванні її розміру включаються всі особи, які зареєстровані в житловому приміщенні. Однак є виключення
В Україні громадяни мають право на нарахування субсидії. При нарахуванні її розміру включаються всі особи, які зареєстровані в житловому приміщенні. Однак є виключення, про це повідомила пресслужба Пенсійного фонду України.
 
До складу домогосподарства включаються всі особи, які зареєстровані в житловому приміщенні. Однак якщо така людина перебуває за кордоном понад 60 днів на день звернення за призначенням житлової субсидії то її не будуть враховувати.
 
З цього слідує, що якщо у будинку прописано три особи, але, наприклад, дружина з дитиною виїхали за кордон на строк понад 60 днів то тоді житлова субсидія призначається з розрахунку на одного члена домогосподарства.
 
Нагадаємо, на цей рік для житлових субсидій було виділено 49,9 млрд гривень. Це більше ніж у 2023 році на 12,0 млрд гривень або на 32%.
 

Сім'ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більше визначеного для них обов’язкового платежу, можуть отримати житлову субсидію. Але розмір субсидії вираховується індивідуально та залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на одну особу. 

 
Комментарии (0)