ГлавнаяНовости ЖКХФинансирование ЖКХРоз'яснення: затримка виплат для ВПО

Роз'яснення: затримка виплат для ВПО

Усі виплати на проживання, які внутрішньо переміщені особи повинні отримати за червень, надійдуть до кінця місяця.
Останніми днями на гарячу лінію Мінреінтеграції почастішали звернення ВПО щодо затримки виплат. Пресслужба міністерства повідомила коли відновляться виплати, пише "Україна Комунальна".
 
Усі виплати на проживання, які внутрішньо переміщені особи повинні отримати за червень, надійдуть до кінця місяця. 
 
У Мінреінтеграції нагадали, що за нарахування і здійснення виплат ВПО відповідає Мінсоцполітики.
 
Тому, питання з приводу нарахування й отримання грошової допомоги для ВПО варто адресувати до Мінсоцполітики на урядову гарячу лінію за номером 15-45 або на електронну адресу Мінсоцу: zvernennya@mlsp.gov.ua.
 
Деяких внутрішньо переміщених осіб (ВПО) можуть позбавити виплат вже через два місяці. Це стосуватиметься тих, кому виплати були продовжені на ще один шестимісячний період.
 
У певних випадках, наприклад, у разі онлайн-навчання дітей, один із працездатних членів родини може залишатися без роботи. Для інших безробітних, але працездатних членів сім'ї передбачено пільговий період для отримання підтримки в пошуку роботи.
 
Довідково! Згідно з постановою Кабінету Міністрів, допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам, які мають на неї право і звернулися за продовженням виплат з особисто поданою заявою у лютому – квітні 2024 року, призначається та виплачується з 1 березня 2024 року. Отже, якщо станом на 1 травня особа не вжила заходів для свого працевлаштування, допомога їй припиняється незалежно від того, чи вона подавала таку заяву в березні чи у квітні.
 

Для осіб, які звертаються за продовженням виплат у травні або червні, ситуація простіша. Такі люди матимуть реальні два місяці для працевлаштування або реєстрації в центрі зайнятості. Два місяці відлічуватимуться з 1 травня або з 1 червня. 

 
Комментарии (0)