ГлавнаяНовости ЖКХФинансирование ЖКХСхвалено законопроєкт, що має сприяти сталому розвитку енергетичної інфраструктури країни

Схвалено законопроєкт, що має сприяти сталому розвитку енергетичної інфраструктури країни

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні схвалив розроблений Міненерго проект Закону України «Про проекти національного інтересу у сфері енергетики»
Кабінет Міністрів України на своєму засіданні схвалив розроблений Міненерго проект Закону України «Про проекти національного інтересу у сфері енергетики». Він передбачає запровадження зрозумілої та прозорої процедури реалізації проектів національного інтересу у сфері енергетики, про це повідомила пресслужба Кабміну.
 
«Майбутнє української енергетики – у втіленні провідних технологій, які дозволять не тільки зміцнити нашу енергонезалежність, але і посилять енергетичну безпеку Європи. Ухвалення цього законопроекту сприятиме сталому розвитку енергетичної інфраструктури України, надійному та безперебійному постачанню енергоресурсів, інтеграції України в енергетичний простір ЄС», - говориться у повідомлені.
 
Законопроектом, зокрема, визначаються поняття «проекти національного інтересу у сфері енергетики», «проекти спільного інтересу Енергетичного Співтовариства», та «проекти взаємного інтересу», а також порядок і критерії відбору таких проектів.
 
Серед іншого проект визначає можливість та порядок транскордонного розподілу інвестиційних витрат для проектів спільного інтересу Енергетичного Співтовариства між країнами з найбільш позитивним впливом від реалізації.
 

Проект акта погоджено Секретаріатом Енергетичного Співтовариства як такий, що відповідає законодавству ЄС. 

 
Комментарии (0)