ГлавнаяНовости ЖКХТарифы ЖКХУ Кабміні обіцяють, що тарифи на комуналку залишаться без змін

У Кабміні обіцяють, що тарифи на комуналку залишаться без змін

Місцеві бюджети отримають від Кабміну України субвенцію, що дозволить стримати подорожчання опалення та гарячої води у період опалювального сезону
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що місцеві бюджети отримають від Кабміну України субвенцію, що дозволить стримати подорожчання опалення та гарячої води у період опалювального сезону, про це повідомила пресслужба Кабміну.
 
За словами Шмигаля, тарифи на тепло та гарячу воду для українців залишаться без змін, а у підприємств теплопостачання з'явиться можливість безперебійної роботи та ремонтів.
 
«Уряд передає місцевій владі 14 млрд грн у вигляді субвенції. Це кошти, аби тарифи на тепло й гарячу воду для людей залишилися зараз без змін, але при цьому в підприємств теплопостачання були кошти для безперебійної роботи та ремонтів. Ми давали обіцянку, що Уряд допомагатиме і підтримуватиме місцеву владу. І ми цю обіцянку виконуємо», — наголосив Денис Шмигаль.
 
Нагадаємо, після вторгнення російських військ в Україну велика кількість українців втратила житло, яке було зруйноване внаслідок бойових дій. Проте з'явилися непоодинокі випадки, коли на знищене житло продовжували надходити платіжки за комунальні послуги.
 
Такі випадки трапляються через те, що платіжки оформлює програма автоматично. Відтак, якщо людина не має лічильника в оселі, то беруться за основу середні дані про споживання. 
 
Якщо людина не подає дані про спожиті ресурси, то робот бере середній показник, виходячи з даних усіх попередніх місяців.
 
У таких випадках потрібно взяти довідку по місцеперебуванню, якщо людина перебуває закордоном. 

Потім треба приїхати в Україну та подати довідку в компанію надавача послуг і місце самоврядування, щоб можна було потім подати заявку на відшкодування втрат власного майна.   

 
Комментарии (0)