ГлавнаяНовости ЖКХАльтернативная энергетикаУкраїна отримала майже 26 млн євро на сонячні електростанції від ЄБРР

Україна отримала майже 26 млн євро на сонячні електростанції від ЄБРР

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділив 25.9 млн євро на будівництво трьох сонячних електростанцій у Вінницькій області.

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділив 25.9 млн євро на будівництво трьох сонячних електростанцій у Вінницькій області.

Про це повідомив президент Петро Порошенко в своєму Facebook, йдеться в повідомленні "РБК-України".

Будівництво та обслуговування станції передбачає створення понад 350 нових робочих місць.

"Цей проект - ще один крок до енергонезалежності нашої держави. А також - нові робочі місця для 350 людей, які будуть зайняті на будівництві та ще 15-ти, зайнятих на обслуговуванні станції", - наголосив глава держави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Франція планує до 2022 року надати 700 мільйонів євро для розвитку проектів сонячної енергетики в країнах, що розвиваються.

На початку 2018 року стало відомо, що в Чорнобилі в зоні відчуження очікується запуск першої сонячної електростанції потужністю в мегават. Нова електростанція розташована всього в 100 метрах від нового саркофага четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС. Розмір станції складе приблизно 1,6 га - це два футбольні поля. На будівництво витрачено один мільйон євро.

"Ця сонячна електростанція може задовольнити потреби селища середнього розміру, або близько 2 тис. будинків", - сказав глава українсько-німецької компанії "Солар Чорнобиль" Євген Варягін.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, у Луганській області канадські інвестори розглядають можливість встановлення сонячної електростанції потужністю 150 МВт.

 

 
Комментарии (0)