ГлавнаяНовости ЖКХАльтернативная энергетикаУкраїна скоро може почати експортувати біометан до Європи

Україна скоро може почати експортувати біометан до Європи

Україна може почати експортувати біометан до Європи вже в листопаді цього року, коли будуть достатньо накопичені запаси в сховищах і персонал належно підготовлений
Україна може почати експортувати біометан до Європи вже в листопаді цього року, коли будуть достатньо накопичені запаси в сховищах і персонал належно підготовлений, заявив голова правління ГС «Біоенергетична асоціація України» Георгій Гелетуха в коментарі для Укрінформу. 
 
Він зазначив, що в Україні сім біометанових заводів планують розпочати роботу до кінця 2024 року. З них два виробляють зріджений біометан і не вимагають підключення до газотранспортної системи. П'ять інших будуть підключені до газових мереж: один до Оператора ГТС України, а чотири - до розподільчих мереж. 
 
Експерт підкреслив, що новий закон, який сприяє експорту біометану, вимагає спочатку закачувати газ у газосховища протягом місяця. Тому виробникам біометану необхідно освоїти роботу з платформою Оператора ГТС України та ознайомитися з механізмами газового ринку для здійснення експорту. 
 

Згідно з оцінками Гелетухи, сім біометанових заводів, які планується запустити, здатні виробляти 111 мільйонів кубічних метрів газу щорічно. 

 
Комментарии (0)