ГлавнаяНовости ЖКХТарифы ЖКХ«Укренерго» має налагодити роботу з боржниками задля врегулювання боргів на ринку - НКРЕКП

«Укренерго» має налагодити роботу з боржниками задля врегулювання боргів на ринку - НКРЕКП

Питання накопичення боргів на ринку електроенергії залежить від того, як НЕК «Укренерго» налагодить ефективну роботу зі своїми боржниками.
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, закликає НЕК "Укренерго" налагодити роботу з боржниками задля врегулювання боргів на ринку, пише "Україна Комунальна".
 
У Регуляторі заявили, "що рішення щодо питання накопичення боргів на ринку полягає не у встановленні нового тарифу на послуги з передачі електроенергії, на якому наполягає НЕК "Укренерго", а у налагодженні ефективної господарської діяльності, зокрема, претензійно-позовної роботи відповідних підрозділів НЕК "Укренерго" із своїми боржниками зі сплати вказаних коштів, які мали б стати джерелом погашення заборгованості перед ДП "Гарантований покупець", – йдеться у повідомленні Нацкомісії.
 
Разом із тим, у НКРЕКП нагадали, що останнім часом в окремих ЗМІ були оприлюднені інформаційні повідомлення, які закликають Нацкомісію підвищити тариф на послуги з передачі електричної енергії.
 
"Зокрема, зазначалось, що борги перед підприємствами, які виробляють електроенергію з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ), начебто погіршують процес посилення енергетичної системи. Однією з причин накопичення таких боргів називався буцімто недостатній тариф НЕК "Укренерго" на передачу електроенергії, який встановлює Регулятор", – уточнюється у повідомленні НКРЕКП.
 
У свою чергу Нацкомісія наголошує, що тариф на послуги з передачі електричної енергії у 2023 році, встановлений постановою №1788 від 21.12.2022 року "Про встановлення тарифу на послуги з передачі електричної енергії НЕК "Укренерго", був прийнятий з урахуванням прогнозних показників енергосистеми та потреб усіх зацікавлених учасників ринку, зокрема, виробників ВДЕ.
 

Регулятор також звертає увагу на те, що своїм рішенням НКРЕКП у тарифі на передачу електроенергії на 2023 рік забезпечив 100% вартості послуги ВДЕ. 

 
Комментарии (0)