ГлавнаяНовости ЖКХФинансирование ЖКХВ Офісі Президента хочуть впровадити в Україні нову податкову модель «10-10-10»

В Офісі Президента хочуть впровадити в Україні нову податкову модель «10-10-10»

В Офісі Президента України розглядають можливість впровадження нової податкової моделі - 10% податок на прибуток, 10% ПДФО, 10% ПДВ.
В Офісі Президента України розглядають можливість впровадження нової податкової моделі - 10% податок на прибуток, 10% ПДФО, 10% ПДВ.
 
Про це в інтерв’ю Forbes розповів заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма.
 
«Остаточного рішення ще немає. Але так, ми справді обговорюємо модель, яка називається «10-10-10»: 10% – податок на прибуток, 10% – ПДФО та 10% – ПДВ, а також скасування ЄСВ та воєнного збору 3%», – повідомив Шурма.
 
За словами заступника керівника ОП, передбачається майже повне скасування всіх пільг, посилення відповідальності за порушення податкового законодавства і такі речі, як, наприклад, доступ податкової до інформації про банківські рахунки для запобігання ухиленню від сплати податків.
 
Ініціатива не є унікальною, зокрема, у США відповідальність за порушення податкового законодавства є чи не найбільшою серед усіх можливих правопорушень.
 
«Водночас, ми хочемо створити модель, яка дасть змогу Україні бути конкурентною з податкової точки зору, зокрема й для глобального бізнесу. На жаль, ми поки не дійшли консенсусу в цьому питанні, але сподіваюся, протягом найближчих місяців – пів року зможемо ухвалити нову податкову модель», – додав він.
 
Швидшому впровадженню податкової моделі наразі заважає невизначеність із надходженнями до бюджету в найближчий рік, вважає Шурма. Він підкреслив, що наразі бюджет незбалансований, за рахунок власних доходів Україна закриває 30% своїх потреб.
 

Нагадаємо, введений на період дії воєнного часу податок у 2% з обороту можуть залишити і після закінчення війни.  

 
Комментарии (0)