ГлавнаяНовости ЖКХФинансирование ЖКХВ Україні розпочався другий етап «Великого будівництва»

В Україні розпочався другий етап «Великого будівництва»

Другий етап «Великого будівництва» отримав назву «Велика реставрація»

 

Другий етап «Великого будівництва» отримав назву «Велика реставрація». Початок покладено — в Україні відновлять монастир капуцинів Олеського замку у Львівській області. Цей монастир відомий тим, що в ньому було розташоване фондове сховище замку. Сьогодні в приміщеннях розташований музей, але ось уже рік як в ньому обвалився дах, що загрожує існуванню всієї культурної спадщини.

Про значущу подію розповів Олександр Ткаченко — міністр культури України. Він же поклав початок етапу «Велика реставрація», покладаючи на нього великі надії. В Україні на цю мить є багато значних об’єктів національного значення, які потребують реставрації.

Раніше повідомлялося, що ще в жовтні 2020 року президент України розповів про продовження програми у 2021-му. «У нас сьогодні огляд різних проектів нашої програми «Велике будівництво» у Чернівецькій області. У наступному році у нас триває ця програма. Ми звертаємо велику увагу на архітектурні споруди нашої країни. Тобто будемо фінансувати, реставрувати, допомагати музеям, замкам, фортецям і університетам. Чернівецький університет включено до цієї програми», — заявив Зеленський.

Також ми писали й про те, що вже до кінця листопада 2020-го програма «Велике будівництво» була готова на 87%.

 

 

 
Комментарии (0)