ГлавнаяНовости ЖКХАльтернативная энергетикаВідкрився перший біометановий завод

Відкрився перший біометановий завод

В Україні відкрився перший біометановий завод. Перші кубометри газу пішли в газорозподільчі мережі. За об'ємом виробництва підприємство забезпечуватиме близько 1500 споживачів на рік
В Україні відкрився перший біометановий завод. Перші кубометри газу пішли в газорозподільчі мережі. За об'ємом виробництва підприємство забезпечуватиме близько 1500 споживачів на рік, про це повідомила пресслужба Кабміну.
 
Україна має великий потенціал виробництва біометану. Українські аграрії зацікавлені в розвитку цієї галузі і вже готові долучатися. Будівництво нових потужностей або переобладнання існуючих дозволить не лише відмовитися від імпорту газу, що сприятиме нашій енергетичній безпеці, а й зможе перетворити Україну на надійного експортера біометану, а також забезпечить енергетичну децентралізацію України.
 

Нагадаємо, біогаз – загальна назва суміші горючих газів, що отримується як результат процесу природного розкладання різних органічних речовин – метанового бродіння. Біометан – це очищений біогаз з відходів харчової промисловості й тваринництва, осаду стічних вод та органічної фракції побутових відходів, який можна закачати в українську газотранспортну систему та використовувати як природний газ. Біометан – екологічний газ, найдешевший з можливих відновлюваних газів. 

 
Комментарии (0)