ГлавнаяНовости ЖКХАльтернативная энергетикаВеликі сонячні станції щоденно виробляють 3 ГВт потужності

Великі сонячні станції щоденно виробляють 3 ГВт потужності

У Держінспекції вважають, що завдяки збільшенню кількості індивідуальних сонячних станцій вже цьогоріч можна додати близько 1 ГВт потужності.
Наразі великі сонячні станції щоденно виробляють близько 3 ГВт потужності, що підтримують енергосистему вдень, про це йдеться в повідомленні Державної інспекція енергетичного нагляду України.
 
У Держінспекції вважають, що завдяки збільшенню кількості індивідуальних сонячних станцій вже цьогоріч можна додати близько 1 ГВт потужності.
 
"Сонячна генерація, яка сьогодні дає підтримку нашій енергосистемі упродовж денного періоду – це не лише великі потужні станції, якими володіє бізнес, а також усі приватні невеликі сонячні електростанції, яких у нас вже тисячі. Вони роблять надзвичайно вагомий внесок у підтримку енергонезалежності України", - говориться в повідомлені.
 
Є очікування зростання кількості установок розподіленої генерації, встановлених бізнесом та громадянами.
 
"Держава дає максимально "зелене світло" для розбудови розподіленої генерації. Для якнайшвидшого розвитку відкриваються всі можливості: істотно спрощено процедуру підключень, технічні умови на приєднання електричних мереж обленерго зобов’язані видати протягом двох днів, а не через 10, як було раніше. Також максимально спрощено всі дозвільні документи – тепер достатньо лише довідки від ВЦА про необхідність встановлення такого об'єкта", – повідомили у Держінспекції.
 
Крім того, розширено дію програми "Доступні кредити 5-7-9 %" на газотурбінні та газопоршневі установки, спрощуються митні та податкові процедури.
 
Для громадян через Фонд розвитку підприємництва буде доступна спеціальна програма пільгового безвідсоткового кредитування на 5 років.
 

Нагадаємо, вартість сонячних панелей у світі щороку зменшується і зараз мінімальний базовий набір потужністю 5 кВт коштує орієнтовно від 5 тисяч доларів. 

 
Комментарии (0)