ГлавнаяНовости ЖКХТарифы ЖКХЗаборгованість українців за комуналку вже складає понад 35,35 млрд гривень

Заборгованість українців за комуналку вже складає понад 35,35 млрд гривень

Заборгованість українців за житлово-комунальні послуги станом на 1 грудня 2022 року вже складає - 35,35 млрд гривень, за даними Обласних військових адміністрацій та Київської міської ВА, але без урахування окупованих територій
Заборгованість українців за житлово-комунальні послуги станом на 1 грудня 2022 року вже складає - 35,35 млрд гривень, за даними Обласних військових адміністрацій та Київської міської ВА, що збирає Мінрегіон, але без урахування окупованих територій. 
 
Про це повідомив в Telegram перший заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради Ярослав Железняк.  
 
За його словами, за місяць забогованість виросла на 2,2 млрд грн. 
 
Борг розподіляється наступним чином:  
  • опалення та гаряча вода – 24,4 млрд грн  водопостачання – 7,4 млрд  
  • управління багатоквартирним будинком – 2,21 млрд (ця цифра по репрезентативній вибірці найбільших компаній з управління багатоквартирними будинками) 
  • вивіз сміття (поводження з побутовими відходами) – 1,28 млрд. 
Нагадаємо, минулого місяця була завершена реформа монетизації пільг, що розпочалась ще в 2019 році. Пільги на оплату житлово-комунальних послуг їх одержувачам з січня поточного року надаються виключно у грошовій готівковій формі (нарахування – в січні, виплата –  у лютому). 
 

Раніше існували дві форми грошової виплати: готівкова та безготівкова.  Зміни, що вступили в силу, стосуватимуться пільговиків, які у 2022 році отримували пільги у грошовій безготівковій формі (кошти надходили на обліковий запис в АТ ,,Ощадбанк”, звідки спрямовувалися надавачам житлово-комунальних послуг).   

 
Комментарии (0)