ГлавнаяКомментарииФинансирование ЖКХД.Шмигаль: «В третьем квартале экономика Украины начала восстанавливаться»

Д.Шмигаль: «В третьем квартале экономика Украины начала восстанавливаться»

Премьер-министр Денис Шмыгаль заявил, что украинская экономика начала восстанавливаться в третьем квартале этого года.
Премьер-министр Денис Шмыгаль заявил, что украинская экономика начала восстанавливаться в третьем квартале этого года.
 
Об этом он написал на своей странице в Facebook.
 
"В третьем квартале экономика Украины начала восстанавливаться. На это, помимо восстановления потребления, положительно повлиял сбор урожая, который фактически переносицу со второго квартала на третий за погодных условий. Также, согласно прогнозам Минэкономики, в последующие 3 года ВВП будет расти в среднем более чем на 4% ежегодно ", - написал Денис Шмыгаль.
 
Он также отметил, что практически все мировые экономики показали стремительный уровень падения ВВП во втором квартале:
 
▪️ Испания -22,1%
▪️ Великобритания -21,7%
▪️ Франция -19%
▪️ Германия -11,7%
▪️ Украина -11,4%
▪️ США -9,5%
▪️ Польша -7,9%.
 
В свою очередь, Государственная служба статистики обнародовала оперативную оценку относительно валового внутреннего продукта во втором квартале 2020 года. Согласно данным, падение ВВП во втором квартале составил 11,4% против аналогичного периода 2019 года.
 
"Реальный ВВП во II квартале 2020 уменьшился по сравнению с предыдущим кварталом на 9,9% (с учетом сезонного фактора), а по сравнению со II кварталом 2019 - на 11,4%", - говорится в сообщении.
 

Также, по данным Минэкономики, падение экономики Украины в январе-мае этого года, на фоне пандемии COVID-19, углубилось до 5,9%. 

 
Комментарии (3)
Коля Пухов
17 августа 2020 г. 12:43
Чомусь ще на початку незалежності фундатори України вирішили, що держава буде існувати не за рахунок виробництва, а за рахунок зовнішніх запозичень і внутрішніх узаконених шахраювань. Президенти і прем"єри мінялися, а цей неправильнийй курс усі 28 років тримався і тримається. і ніяких ознак покращення не видно.
Коля Пухов
25 августа 2020 г. 15:40
Ви десь бачили сучасну техніку українського виробництва , хоча б найпростішу побутову? Я не бачив. Навіть той невеличкий асортимент вітчизняних продуктів харчування виготовляється на імпортному або ще радянському обладнанні та з імпортними добавками. Пострадянські промислові підприємства були розібрані на вторсировину, яку олігархи кораблями продавали за кордон. Оскільки замість знищених підприємств нових не створено, то тепер немає виробництва, а отже, і немає реальних робочих місць. У центрах зайнятості та у друкованих та інтернет - виданнях зазвичай фейкові вакансії , які вісять там по багато років. Натомість на кожному кроці держава пропонує зіграти з нею у Національну Лотерею... Таке собі монте-карло.----------------------------------------------Але це монте-карло, нічого путнього людям не пропонуючи , "обшкріба" пересічних зовсім не понарошку; і за моїми підрахунками , за роки незалежності шляхом виселень та іншими способами позбавлення засобів існування було знищено більше українців, ніж під час сталінського голодомору.-----------------------------------------Відсутність вітчизняного виробництва - це і є причина постійного знецінення українських національних грошей, яке зовні виражається у підвищенні цін і тарифів. Навіть одночасне підвищення зарплат і цін в одну й ту саму кількість разів знецінює ваші гроші, які ви раніше заробили і ще не витратили , у ту саму кількість разів. Практично це означає , що ви зможете купити за ці гроші значно менше товарів і послуг, ніж до знецінення.
Виталина Панасюк
16 сентября 2020 г. 15:35
Скоро все будет хорошо!