ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГД.Шмигаль:«У третьому кварталі економіка України почала відновлюватися»

Д.Шмигаль:«У третьому кварталі економіка України почала відновлюватися»

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що українська економіка почала відновлюватися у третьому кварталі цього року.
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що українська економіка почала відновлюватися у третьому кварталі цього року.
 
Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.
 
"У третьому кварталі економіка України почала відновлюватися. На це, крім відновлення споживання, позитивно вплинув збір врожаю, який фактично перенісся з другого кварталу на третій через погодні умови. Також, згідно з прогнозами Мінекономіки, в наступні 3 роки ВВП буде зростати в середньому більш ніж на 4% щорічно", - написав Денис Шмигаль.
 
Він також відзначив, що фактично всі світові економіки показали стрімкий рівень падіння ВВП у другому кварталі:
 
▪️ Іспанія -22,1%
▪️ Велика Британія -21,7%
▪️ Франція -19%
▪️ Німеччина -11,7%
▪️ Україна -11,4%
▪️ США -9,5%
▪️ Польща -7,9%.
 
Своєю чергою,  Державна служба статистики оприлюднила оперативну оцінку щодо валового внутрішнього продукту у другому кварталі 2020 року. Згідно з даними,  падіння ВВП у другому кварталі становило 11,4% проти аналогічного періоду 2019 року. 
 
"Реальний ВВП у II кварталі 2020 року зменшився у порівнянні з попереднім кварталом на 9,9% (з урахуванням сезонного фактора), а у порівнянні з II кварталом 2019 року – на 11,4%", - йдеться у повідомленні.
 

Також, за даними Мінекономіки, падіння економіки України у січні-травні цього року, на тлі пандемії COVID-19, поглибилося до 5,9%. 

 
Коментарі (3)
Коля Пухов
17 Серпня 2020 p. 12:43
Чомусь ще на початку незалежності фундатори України вирішили, що держава буде існувати не за рахунок виробництва, а за рахунок зовнішніх запозичень і внутрішніх узаконених шахраювань. Президенти і прем"єри мінялися, а цей неправильнийй курс усі 28 років тримався і тримається. і ніяких ознак покращення не видно.
Коля Пухов
25 Серпня 2020 p. 15:40
Ви десь бачили сучасну техніку українського виробництва , хоча б найпростішу побутову? Я не бачив. Навіть той невеличкий асортимент вітчизняних продуктів харчування виготовляється на імпортному або ще радянському обладнанні та з імпортними добавками. Пострадянські промислові підприємства були розібрані на вторсировину, яку олігархи кораблями продавали за кордон. Оскільки замість знищених підприємств нових не створено, то тепер немає виробництва, а отже, і немає реальних робочих місць. У центрах зайнятості та у друкованих та інтернет - виданнях зазвичай фейкові вакансії , які вісять там по багато років. Натомість на кожному кроці держава пропонує зіграти з нею у Національну Лотерею... Таке собі монте-карло.----------------------------------------------Але це монте-карло, нічого путнього людям не пропонуючи , "обшкріба" пересічних зовсім не понарошку; і за моїми підрахунками , за роки незалежності шляхом виселень та іншими способами позбавлення засобів існування було знищено більше українців, ніж під час сталінського голодомору.-----------------------------------------Відсутність вітчизняного виробництва - це і є причина постійного знецінення українських національних грошей, яке зовні виражається у підвищенні цін і тарифів. Навіть одночасне підвищення зарплат і цін в одну й ту саму кількість разів знецінює ваші гроші, які ви раніше заробили і ще не витратили , у ту саму кількість разів. Практично це означає , що ви зможете купити за ці гроші значно менше товарів і послуг, ніж до знецінення.
Виталина Панасюк
16 Вересня 2020 p. 15:35
Скоро все будет хорошо!