ГлавнаяНовости ЖКХТарифы ЖКХ«Нафтогаз»: Підвищення цін на газ не вплине на платіжки українців

«Нафтогаз»: Підвищення цін на газ не вплине на платіжки українців

Ціну на газ справді підвищать, але різницю у тарифах покриватимуть за рахунок міжнародної фінансової допомоги, а не українців

 

Ціну на газ справді підвищать, але різницю у тарифах покриватимуть за рахунок міжнародної фінансової допомоги, а не українців. Про це йдеться у повідомленні НАК "Нафтогаз України".

10 травня 2022 року Кабмін схвалив профільний законопроект, який, зокрема, передбачає запровадження мораторію на підвищення цін на газ та тарифів на теплову енергію та супутні послуги.

ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» із підприємствами теплокомуненерго (ТКЕ) справді встановило нові ціни на природний газ.

Перегляд цін, що планується з 1 червня 2022 року, був однією з умов договору, який ТКЕ добровільно уклали минулого року з «Нафтогазом». А умови трирічних контрактів були погоджені урядом, — йдеться у повідомленні.

Ухвалений законопроект передбачає, що частина міжнародної фінансової допомоги для України буде використана для стримування тарифів. Цими коштами буде компенсована різниця між економічно обґрунтованими та поточними тарифами, зокрема для ТКЕ.

Цей механізм також дозволить ТКЕ розраховуватися за новими цінами на газ із Нафтогазом та погасити прострочену заборгованість, — резюмують у компанії.

 

 

 

 
Комментарии (0)