ГлавнаяНовости ЖКХФинансирование ЖКХХарьковские ОСМД получат придомовую в подарок

Харьковские ОСМД получат придомовую в подарок

За словами начальника відділу ОСББ та кооперативних будинків Департаменту житлового господарства Олександра Бєляцького, у Харкові кожен рік з 15 вересня по 15 грудня ОСББ може подати заяву на ім'я міського голови Геннадія Кернеса з проханням передати земл

За словами начальника відділу ОСББ та кооперативних будинків Департаменту житлового господарства Олександра Бєляцького, у Харкові кожен рік з 15 вересня по 15 грудня ОСББ може подати заяву на ім'я міського голови Геннадія Кернеса з проханням передати землю в постійне користування.

Такі рішення приймаються на сесіях міськради, після чого ОСББ стає повноправним власником прибудинкової території, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба Харківської міськради.

Процедура передачі землі безкоштовна, проте ОСББ доведеться заплатити за розробку проектної документації.

При цьому, як підкреслив Олександр Бєляцький, ОСББ звільняється від сплати податку на землю на 99%. Розміри ділянки, яка передається в користування об'єднанню, визначає районний архітектор.  «Коли земля буде передана в постійне користування, ніхто без згоди загальних зборів ОСББ не зможе нічого на ній побудувати або розмістити», - підкреслив начальник відділу.

 
Комментарии (1)
Sergey
06 марта 2013 г. 19:25
http://aktivist.in.ua/?p=1067 Вот этим ребятам удалось немного сделать. Хотя это мелочь по сравнению со всей страной. Но шансы есть...