ГлавнаяУслугиФинансирование ЖКХЧи зможуть безалкогольні вина повторити успіх пива

Чи зможуть безалкогольні вина повторити успіх пива

Дедалі більше виноробів освоює виробництво безалкогольних (DA) різновидів

Дедалі більше виноробів освоює виробництво безалкогольних (DA) різновидів. Схоже, ця тенденція не слабшає, враховуючи зростання пропозицій та одночасне покращення органолептичних характеристик такої продукції.

За даними Impact Databank, видання, багато в чому спорідненого Wine Spectator, напої без алкоголю за темпами зростання продажів випереджають інші типи вин. Судіть самі: загальний обсяг ринку DA напоїв США за підсумками 2024 року становив понад мільйон проданих скриньок.

Можливості для виноробної галузі є очевидними. Але чи є небезпека, що це може виявитися швидкоплинним захопленням? Чи це тенденція, на якій варто зосередитися?

Які на смак безалкогольні вина

Однією з найбільших проблем з DA напоями є те, що ароматичні сполуки можуть губитися в процесі виноварення. Без спирту, який робить ароматичні речовини летючими (і отже, легшими для сприйняття нашим органом нюху), аромати можуть здаватися плоскими.

Хоча етанол не має відчутного смаку, він вносить відчуття тяжкості та текстури. Баланс кислотності та танінів буде іншим, як і насолода винограду. Білі та рожеві DA напої найбільш близькі до своїх алкогольних аналогів, але й безалкогольне ігристе вино також популярне, оскільки вуглекислий газ збільшує обсяг як ароматичних речовин, так і текстури напою.

Загалом смак DA найкраще розкриваються, коли вони належним чином охолоджені та подаються у келиху для вина та з їжею.

Коло потенційних споживачів

Одне з найбільших питань для виноробів, які додають DA до свого портфоліо: для кого призначений цей напій? Для тих, хто не п'є вино чи тих, хто його п'є і хоче дегустувати інші варіанти?

Насправді споживачі мають багато причин вибирати DA. Є ті, що уникають вживання алкоголю за медичними показаннями. Багато хто хоче мати можливість бути за кермом після розпиття.

Є й такі, хто віддає перевагу келиху DA склянці води або солодкому напою для недопущення зневоднення організму. Останнім часом поширився рух «смугаста зебра», коли люди чергують алкогольні та безалкогольні напої, величезний асортимент яких доступний в інтернет-маркеті Маудау, щоб зменшити споживання спиртного.

Як видаляють алкоголь із вина

Відомі три поширені процедури видалення алкоголю: низькотемпературна вакуумна дистиляція, або випарювання, зворотний осмос і колони з конусом, що обертається.

Хоча всі вони є технічно складними і мають деякі відмінності, кожна з них має одну й ту саму головну мету — вони поділяють вихідну рідину на різні компоненти, включаючи вино, воду та інші сполуки. Спирт видаляється, проте інші сполуки змішуються назад.

Винороби можуть використовувати добавки, які не допускаються у традиційних винах. І вони дійсно необхідні, оскільки видалення алкоголю змінює запах та смак напою. Часто винороби додають воду, сік чи натуральні ароматизатори.

 

 

 

 

 

 

 

 
Комментарии (0)