ГлавнаяНовости ЖКХФинансирование ЖКХСубсидії на опалювальний період будуть діяти до 30 квітня

Субсидії на опалювальний період будуть діяти до 30 квітня

Субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначені з 1 жовтня 2016 року, будуть діяти до 30 квітня 2017 року.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики.

При цьому вказується, що, враховуючи теплу весну, в квітні розмір субсидії буде перерахований (як для користувачів центрального, так і індивідуального опалення) з урахуванням кількості днів опалювального періоду.

«Субсидії у квітні ніхто не відміняв. Якщо опалювальний період закінчився, наприклад, 2 квітня — то норма газу, тепла чи електрики в залежності від виду опалення, буде перерахована пропорційно кількості днів, а не за повний „опалювальний“ місяць. Проте, громадяни, що мають зекономлені кошти субсидії, зможуть їх використовувати, оскільки опалювальний період у нас зафіксовано до 30 квітня 2017 року», — зазначили у відомстві.

З 1 травня по 30 вересня 2017 допомогу на оплату комунальних послуг буде надаватися і надалі, однак її розмір буде дещо менше через відсутність оплати за послуги теплопостачання.

Зазначимо, Міжнародний валютний фонд вимагає від України монетизувати субсидії, щоб розрахунки йшли в грошовій формі. У Кабінеті міністрів вважають перехід на таку форму вигідною, оскільки в цьому випадку мешканці будинків зможуть економити на енергоносіях і інвестувати в енергоефективність.

 

 
Комментарии (0)