ГлавнаяНовости ЖКХФинансирование ЖКХЗеленський хоче звільнити тимчасового міністра енергетики Буславець

Зеленський хоче звільнити тимчасового міністра енергетики Буславець

Кандидати на посаду міністра енергетики та захисту навколишнього середовища вже проходять спецперевірку.

Тимчасовий міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславець не виправдала надії та довіру президента Володимира Зеленського. Про це повідомляє ZN.ua. 

"Її підозрюють у прийнятті низки несанкціонованих рішень на користь підприємств Ахметова та Фірташа в енергетичній сфері. Причому Зеленський не перший місяць роздумує над ситуацією, що склалася – 30 березня він відкликав з Ради питання призначення Ольги Буславець головою Міненерго, хоча 16 квітня Кабмін призначив її виконуючою обов'язки", - йдеться у повідомленні. Як результат, на Банковій задумалися про призначення нового міністра енергетики. 

За даними джерела видання в Офісі президента, серед кандидатів на міністра: Валерій Кальченко, Віктор Куртев, Олександр Сагура і Костянтин Ущаповський. На цей час кандидати проходять спецперевірку. Валерій Кальченко. Його ім'я пов'язують з Юлією Тимошенко і називають її соратником. З 2005 по 2006 і з 2007 по березень 2010 року він був головою Нацкомісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). З 2011 по 2014 рік був членом Нацкомісії. Віктор Куртев. ЗМІ пов'язує його з низкою скандалів. Згідно з інформацією судових реєстрів, фірми Куртєва є позивачем або відповідачем у 29 судових справах, у тому числі кримінальних. 

ЗМІ також називають його "наглядачем" за енергобізнесом Василя Хмельницького. У 2019 році Куртев балотувався в народні депутати від "Слуги народу" по 143 округу, але програв вибори. Олександр Сагура. Згідно з даними ЗМІ, до вересня минулого року очолював наглядову раду "Тернопільобленерго", також був директором "Укренергоконсалтинг", яка управляє активами братів Суркісів в енергетиці. Костянтин Ущаповський. Радник міністра Ігоря Насалика у 2017 р. в період прийняття закону "Про ринок електричної енергії". Також екс-директор ДП "НЕК "Укренерго" (з квітня по грудень 2014 року). До червня 2019 року був заступник директора одного з підрозділів ДП "Енергоатом". Читайте також Дожилися: в. о. міністра енергетики Буславець пропонує майнити криптовалюту на АЕС – нардеп Як повідомляв УНІАН, раніше тимчасовий міністр енергетики Ольга Буславець скандальним чином вирішила відключити три атомні енергоблоки й знизити потужність ще на п'яти блоках державного підприємства "Енергоатом", що виробляє найдешевшу електроенергію в країні. 

Це дало можливість іншим видам генерації, а саме вугільної та сонячної, зберегти свої доходи. Найцікавіше, що інші виробники – це вугільні теплоелектростанції, дві третини яких входять у приватний енергохолдинг ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова. А також відновлювана енергетика, де найбільша частка ринку - понад 20 відсотків - належить тому ж холдингу ДТЕК. Збігів і випадковостей тут бути не може. 

Буславець була призначена на посаду заступника міністра Мінекоенерго з покладанням обов'язків голови відомства в середині квітня. Кандидатуру схвалив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, який раніше працював топ-менеджером у компанії "ДТЕК-Західенерго".

 

 
Комментарии (0)