ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика Приватні інвестиції «шукатимуть» сланцевий газ

Приватні інвестиції «шукатимуть» сланцевий газ

Україна провела оцінку запасів природного та нетрадиційного газу і запрошує приватних інвесторів до активної співпраці у видобутку вуглеводнів.

Україна провела оцінку запасів природного та нетрадиційного газу і запрошує приватних інвесторів до активної співпраці у видобутку вуглеводнів. Про це у ході круглого столу, проведеного консалтинговою компанією в галузі енергетики IHS CERA для презентації спеціального дослідження «Природний газ та енергетичне майбутнє України», заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Міненерговугілля. 

«Висновки, зазначені у звіті, який представили наші колеги з компанії IHS CERA, є реалістичними, тому що вони мають дуже великий досвід у досліджені освоєння родовищ сланцевого газу в різних країнах. Звіт показує значні перспективи для інвесторів», - зазначив Міністр. 

Юрій Бойко наголосив, що освоєння українських  родовищ вуглеводнів, зокрема сланцевого газу, потребує значних капіталовкладень у розвідку та видобуток. 

«Природно, що інвестиції у видобуток будуть приватні. Це проекти, засновані на інвестиціях без урахування бюджету, тому що будь-який проект такого масштабу, що має кінцевою метою комерційну реалізацію продукції, заснований на приватних інвестиціях», - зазначив він. 

Міністр наголосив, що Україна має намір значно збільшити власний видобуток енергоресурсів та продовжувати дослідження запасів сировини. 

«Переконаний, що ми продовжимо співпрацю з компанією IHS CERA і надалі. Наступною темою дослідження буде тема вугілля та інші напрямки. Тому ласкаво просимо в Україну, ласкаво просимо до подальшої співпраці», - сказав Юрій Бойко.

 
Коментарі (0)