ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Інфографіка: як Україна пройшла свій найважчий в історії опалювальний сезон

Інфографіка: як Україна пройшла свій найважчий в історії опалювальний сезон

НЕК «Укренерго» прокоментувало наслідки руйнувань, завданих українській енергосистемі російськими терористичними військами з осені 2022 року
НЕК «Укренерго» прокоментувало наслідки руйнувань, завданих українській енергосистемі російськими терористичними військами з осені 2022 року, та як Україна пройшла свій найважчий в історії опалювальний сезон, про це повідомила пресслужба компанії.
 
Понад 1200 ракет та дронів випустили росіяни по ключових енергетичних об’єктах. Понад 250 із них таки влучили у ціль - 43% магістральних мереж було пошкоджено. Обстріляні й зазнали різного ступеню ушкоджень усі теплові та гідроелектростанції. 
 
Протягом зими ремонтні бригади - тільки «Укренерго», складали понад 1500 фахівців. Пошук обладнання вівся в 40 країнах світу. 
 
«Резервні схеми - щоб якнайшвидше відновити живлення споживачів, неординарні технічні рішення - щоб відремонтувати пошкоджене, тисячі годин перемовин та пошуки в 40 країнах світу - щоб знайти нове на заміну знищеному. На допомогу прийшли європейські партнери: «Укренерго» вже отримало майже 500 одиниць обладнання, ще більше виготовляється та їде в Україну. Завдяки об’єднанню зусиль, станом на сьогодні, повернуто в роботу, хоч подекуди й частково, 80% пошкодженої магістральної мережі», - йдеться в повідомленні. 
 
За оцінкою Світового банку й ПРООН масштаби руйнувань, завданих українській енергосистемі, виняткові: лише першочергові потреби на відновлення та захист високовольтної мережі «Укренерго» цьогоріч склали майже 1 млрд доларів. 
 
 

«Зараз електростанції виробляють достатньо електроенергії, щоб забезпечити потреби споживачів, а стан мереж дозволяє обходитися без відключень. А ми вже зараз готуємося до наступного опалювального сезону. Не можемо розраховувати, що російські атаки припиняться. Але будемо 24/7 робити усе можливе, щоб в українських містах не згасало світло», - зазначили в «Укренерго». 

 
Коментарі (0)