ГоловнаПублікаціїІнфографікаІнфографіка: Які нормативи використовуються при розрахунку субсидії

Інфографіка: Які нормативи використовуються при розрахунку субсидії

Субсидія призначається виходячи з єдиних для всієї України соціальних норм житла та нормативів споживання житлово-комунальних послуг, які встановлено постановою Уряду
Право на отримання житлових субсидій мають сім'ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більше визначеного для них обов’язкового платежу.
 
Наразі обов’язковий відсоток платежу розраховується індивідуально для кожної сім’ї за встановленою формулою і залежить виключно від доходів сім’ї:
 
- обчислюється середньомісячний сукупний дохід домогосподарства
 
- середньомісячний сукупний дохід ділиться на кількість членів домогосподарства, і визначається середньомісячний дохід на одну особу;
 
- дохід на одну особу ділиться на розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць, встановленого на 1 січня року, з якого призначається субсидія (розмір прожиткового мінімуму на 01.01.2019 складає 1853 грн.);
 
- отриманий результат ділиться на 2, а потім множиться на 15%, і таким чином визначається відсоток від середньомісячного сукупного доходу.
 
Після цього розраховується розмір обов’язкового платежу: обов’язковий відсоток платежу множиться на середньомісячний сукупний дохід домогосподарства.

Субсидія призначається виходячи з єдиних для всієї України соціальних норм житла та нормативів споживання житлово-комунальних послуг, які встановлено постановою Уряду від 06.08.2014 № 409 (зі змінами).  





 

 
Коментарі (4)
Коля Пухов
20 Березня 2021 p. 19:57
Субсидії були відмінені ще у 2018 році нерозумним Порошенком. ---------------------------------------------------Дивно, що олігарх, у якого хватало нахабства і хитрості прихватизувати пострадянські підприємства, так перед президентськими виборами сам свій рейтинг понизив , що й визначило результат виборів.
Коля Пухов
20 Березня 2021 p. 19:58
Субсидії були відмінені ще у 2018 році, тобто, три роки тому. Але й досі ведеться пустопорожня балаканина про існування субсидій. Людей СМІ агітують подавати заяви на субсидії , а відділення соцзахисту пишуть відмови на ці заяви. --------------------- Таким чином посадовці продовжують імітувати існування субсидій.
Коля Пухов
28 Березня 2021 p. 01:58
Газ у багатоквартирному будинку використовується тільки для плити. --------- Неважко здогадатися, що ті мешканці, які використовують вдома мало газу (і тому б хотіли індивідуальний лічильник), на своєму робочому місці мають можливість спалювати величезну кількість електроенергії для своїх особистих потреб за рахунок роботодавця. Під час роботи вони постійно користуються мікроволновками, електрочайниками, електрообігрівачами та іншими потужними електроприладами. Деякі умудряються на своєму робочому місці пекти, варити їжу додому, і навіть прати домашні речі, - і всі витрати електроенергії при цьому оплачує роботодавець; найчастіше це буває у держустановах.-------------------------------------То нехай ці держпрацівниці хоч за газ платять вдома нарівні з усіма мешканцями будинку - не ставте їм індивідуальний лічильник.
Коля Пухов
30 Березня 2021 p. 21:57
На вулиці вже тепло, а батареї тепер розжарені, аж пашать. Ці "євро-реконструкції" фактично опалюють вулицю, адже мешканці відкривають усі вікна для охолодження кімнат. Доцільно би вже зараз припинити опалення не чекаючи середини квітня і не присилати рахунки за опалення вулиці.