ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика Львівщина взялася за модернізацію теплопостачання

Львівщина взялася за модернізацію теплопостачання

Основною метою Програми є суттєве зменшення обсягів споживання природного газу, підвищення ефективності і надійності функціонування комунальної енергетики та зменшення обсягу шкідливих викидів і парникових газів у атмосферу.

Головне управління житлово-комунального господарства Львівської обласної державної адміністрації спільно з Корпорацією «Енергоресурс-інвест», (Львів), розробили проект Програми модернізації систем теплопостачання у Львівській області на 2012 – 2016 роки згідно з «Порядком розроблення регіональних програм модернізації систем теплопостачання та Стратегії розвитку Львівської області до 2015 року , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 401 від 02.04.2009 року.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Основною метою Програми є суттєве зменшення обсягів споживання природного газу, підвищення ефективності і надійності функціонування комунальної енергетики та зменшення обсягу шкідливих викидів і парникових газів у атмосферу.

Програмою передбачено вирішення таких завдань:

- Зменшення обсягів споживання природного газу шляхом оптимізації схем теплопостачання, підвищення ефективності та модернізації застарілого теплогенеруючого обладнання і теплових мереж;

- Зменшення обсягів споживання природного газу шляхом модернізації засобів управління і обліку при постачанні теплової енергії споживачам;

- Підвищення рівня заміщення природного газу місцевими альтернативними видами палива та використання систем когенерації для виробництва електричної і теплової енергії;

-  Підвищення рівня організаційно-методичного забезпечення систем теплопостачання і виконання програми.

Загальний обсяг фінансових ресурсів Програми складає 1018,94 млн грн, в тому числі: з державного бюджету – 367,8 млн грн (36,1%), місцевих бюджетів – 138,42 млн грн (13,6%), власні кошти теплопостачальних підприємств і залучені кошти – 512,18 млн грн (50,3%).

В результаті виконання заходів Програми значно покращиться технічний стан систем теплопостачання області, обсяги споживання газу і електроенергії зменшаться відповідно на 25,9% і 23,5%, а обсяги викидів парникових газів – на 30,4%. Термін окупності заходів Програми до 5-ти років.

 
Коментарі (0)