ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика Україна і Японія погодили проекти теплосанаціі

Україна і Японія погодили проекти теплосанаціі

Тепловий санації підлягають будівлі лікарень, дитячих садків та інших соціальних об'єктів, розташованих в семи областях України та Автономній Республіці Крим.
Державне агентство екологічних інвестицій України та Організація з розробки нових енергетичних і промислових технологій Японії NEDO підписали договір про затвердження 319 проектів теплової санації будівель соціальної інфраструктури. Документ підписаний в Києві у вівторок.
 
Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Державного агентства екологічних інвестицій України.
 
Всі затверджені проекти будуть реалізовані за рахунок коштів раніше виручених від продажу Японії одиниць скорочення викидів за Кіотським протоколом.
 
Загальна вартість реалізації зазначених проектів становить 101,370 млн євро. Тепловий санації підлягають будівлі лікарень, дитячих садків та інших соціальних об'єктів, розташованих в семи областях України та Автономній Республіці Крим.
 
«Проекти, які були сьогодні підписані, перейдуть у стадію практичної реалізації», - сказав генеральний директор NEDO Юджі Кімури в ході підписання договору.
 
У свою чергу міністр екології та природних ресурсів України Едуард Ставицький, який був присутній на церемонії підписання документа, висловив упевненість, що затверджені проекти вдасться реалізувати до початку опалювального сезону.
«Тендерні процедури вже в деяких моментах розпочаті», - сказав він.
 
Глава Державного агентства екологічних інвестицій України Владислав Якубовський зі свого боку зазначив, що 51 проект з фінансуванням за рахунок отриманих від Японії грошей, вже практично реалізований, ряд проектів підходять до завершення їх реалізації.
 
Анна Недогибченко
 
Коментарі (0)