ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні події Черкаси потерпають від мисливців за металом

Черкаси потерпають від мисливців за металом

За словами директора підприємства, мисливці за металом завдають значних збитків Водоканалу, адже на відновлення однієї кришки необхідно близько тисячі гривень.

Із початку року з колодязів водопостачання та водовідведення викрадено 26 люків. Збитків від такого незаконного промислу набігло вже майже на 25000 тис. грн. Лише за останні п'ять днів мисливці за металом «привласнили» 19 люків.

«Про відкритий люк біля будинку нас повідомляють жителі міста, – розповідає начальник диспетчерської служби КП «Черкасиводоканал» Віктор Давидович. – Ми негайно, за вказаною адресою, направляємо бригаду для первинного обстеження. Вже на місці працівники підприємства огороджують небезпечне місце, проводять заміри, і до кінця дня встановлюють кришку».

«Відкриті люки представляють серйозну небезпеку для черкащан, – зазначив директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко.– Тож прикро, що заради невеликої наживи викрадачі кришок піддають небезпеці життя людей».

За словами директора підприємства, мисливці за металом завдають значних збитків Водоканалу, адже на відновлення однієї кришки необхідно близько тисячі гривень. На тротуарах та зелених зонах водоканалівці накривають люки залізобетонними кришками, які виготовляють самостійно, замість металевих і чавунних. Злодіїв мало цікавить те, що відсутність люка на проїжджій частині тягне за собою можливість потрапляння в цю пастку автомобіля, а на тротуарі – до травмування пішохода.

Тож найбільшу пильність черкащанам слід проявляти у віддалених та малоосвітлених районах міста. Проблема викрадення люків стосується не лише КП «Черкасиводоканал» і вирішити її власними силами Водоканал не може, тому звертається за допомогою до правоохоронних органів.

Так, з початку року до суду направлено дві кримінальні справи, інформує прес-служба КП «Черкасиводоканал».

Працівники комунального підприємства закликають черкащан бути уважними і про кожен випадок повідомляти диспетчерську службу підприємства.

Джерело - Прочерк

 
Коментарі (0)