ГоловнаНовини ЖКГМістобудування Державна іпотечна установа взялася за забудову Бучі

Державна іпотечна установа взялася за забудову Бучі

Збудований за цією програмою житловий комплекс «Яблуневий» площею майже 12 тис. кв. м, перший введений в експлуатацію цього року.

За програмою ДІУ торік в Україні було побудовано 385 тис. кв. м житла.

Про це в четвер під час урочистої церемонії введення в експлуатацію житлового комплексу «Яблуневий» в м. Буча, Київської області, розповів заступник Голови правління Державної іпотечної установи (ДІУ) Олег Павленко.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Державної іпотечної установи.

Він підкреслив, що дана програма передбачає дофінансування об'єктів будівництва з високим ступенем готовності. «Прем'єр-міністр України Микола Азаров поставив нам таке завдання, розуміючи, що це найбільш ефективний механізм фінансування соціального житла через бюджетоформуючу галузь – будівельну», - сказав він.

«Всього за час реалізації програми з початку 2011 р. профінансовано 26 житлових будинків по всій території України. ДІУ фінансує перш за все соціальне житло, сприяючи тим самим вирішенню однієї з головних проблем - забезпечення житлом громадян», - зазначив О.Павленко.

Збудований за цією програмою житловий комплекс «Яблуневий» площею майже 12 тис. кв. м, перший введений в експлуатацію цього року.

У свою чергу, за словами заступника Голови правління ДІУ Андрія Камуза, програма фінансування добудови житлових об'єктів абсолютно ринкова та враховує інтереси всіх її учасників - банку, забудовника і перш за все громадян України. «Термін кредитування - до 30 років в національній валюті, по фіксованій ставці до 15% річних».

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)