ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання «Газпром» прораховує нову ціну на газ для України

«Газпром» прораховує нову ціну на газ для України

У «Газпромі» планують значно збільшити ціну на газ для України. Це пов’язано з боргами «Нафтогазу» перед російською компанією. А у разі переділу російської власності на території країни, ціна на блакитне паливо може підскочити майже вдвічі.

«Газпром» вже підраховує можливу ціну на газ для України. Вже у квітні 2014 вона може піднятися до 500 дол. за 1 тис. куб. м. Про це повідомляє видання «Известия».

Голова Російського газового товариства, депутат Держдуми Павло Завальний прогнозує, що після несвоєчасного розрахунку та зростання боргового навантаження України за спожитий російський газ, що викликало скасування знижок, ціна на блакитне паливо з квітня 2014 року зросте до 360-370 дол. за 1 тис. куб. м. Пан Завальний також не виключає випадок радикального сценарію – переділу російської власності на території країни, - ціна може підскочити до 450-500 дол. за 1 тис. куб. м газу.
 
«Такий перегляд можливо буде зробити, скасувавши дії Харківських угод 2010 року, згідно з якими Росія має право надавати знижку на газ для України до 100 дол. за 1 тис. куб. м за право перебування російського флоту на території Криму», – зазначає депутат.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», прогнозовано ціна на російський газ для України у другому квартала становитиме 368,5 дол. за тис. куб м. Зауважимо, що наразі Україна купує російське «блакитне» паливо за 238,5 дол. за тис. куб. м.
 
Коментарі (0)