ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика Керівництво Чернігівщини проконтролювало роботу ТЕЦ

Керівництво Чернігівщини проконтролювало роботу ТЕЦ

Загалом, інвестиційна програма оновлення обладнання ТЕЦ у 2012 році складатиме 60-70 млн грн, тоді як у 2011 році у підприємство інвестовано 56 млн грн.
КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ фірми «Тех Нова» у період сильних морозів працює стабільно. У цьому переконалися голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко та Чернігівський міський голова Олександр Соколов, які разом із журналістами відвідали підприємство.
 
Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Чернігівської ОДА.
 
Керівники області та міста ознайомилися з роботою розморожувача та автоматичного перекидача залізничних вагонів, що у зимовий період без перешкод забезпечують безперебійне постачання вугілля на теплоелектроцентраль. 
 
За словами директора ТЕЦ Олександра Рудницьких, зараз на вугільному складі підприємства знаходиться запас вугілля на два місяці, тож ТЕЦ має стабільно завершити цьогорічний опалювальний сезон. Нинішню зиму, зважаючи на морози, на теплоелектроцентралі називають екстремальною, проте підкреслюють, що станція працює у штатному режимі.
 
«Наш пріоритет – забезпечення міста тепловою енергією», - сказав О.Рудницьких.
 
Разом з тим, на підприємстві вже розпочинається підготовка до опалювального сезону 2012-2013 років. Зокрема, планується модернізація двох котлів. А загалом, інвестиційна програма оновлення обладнання ТЕЦ у 2012 році складатиме 60-70 млн грн, тоді як у 2011 році у підприємство інвестовано 56 млн грн.
 
В.Хоменко зауважив, що наразі важливим питанням є перспективи розвитку підприємства, оскільки обладнання ТЕЦ уже має вік 37-50 років. Дуже важливим, на думку керівника регіону, є інвестиції у підприємство. На ТЕЦ буде проведено аудит її технічного стану та розроблено концепт-проект розвитку підприємства. Водночас, В.Хоменко підкреслив, що не йдеться про приватизацію Чернігівської ТЕЦ.
 
Міський голова підкреслив, що для Чернігова залишаються нагальними питання постачання гарячої води і теплозабезпечення. Також розглядається можливість будівництва на ТЕЦ ще одного енергоблоку та продовження проекту із закільцювання міста.
 
Анна Недогибченко
 
Коментарі (0)