ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ Харків'янам перерахували гроші за сараї та гаражі

Харків'янам перерахували гроші за сараї та гаражі

Харків'янам зробили повний перерахунок за обслуговування сараїв, погребів і гаражів на прибудинковій території.
Харків'янам зробили повний перерахунок за обслуговування сараїв, погребів і гаражів на прибудинковій території.
 
Про це 3 травня, повідомив директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков, інформує прес-служба міськради.
 
Він зазначив, що КП «Жилкомсервіс» зробило перерахунок за обслуговування будівель на прибудинковій території в березні, а харків'яни отримали відповідні квитанції в квітні. Сума перерахунку склала 3,717 млн грн. «Таким чином, це питання повністю закрите. Харків'янам компенсували все, що вони заплатили за цю послугу в останні роки», - зазначив Роман Нехорошков.
 
Нагадаємо, тариф на обслуговування господарських будівель був введений 1 січня 1997 року і становив 13 коп. за 1 кв.м. Ця послуга передбачала прибирання навколо сараїв, погребів і гаражів. У листопаді 2011 року виконком Харківської міської ради затвердив площу всієї території, яка підлягає прибиранню. На підставі цього «Жилкомсервіс» зробив розрахунок нової квартплати, в яку входить така послуга, як прибирання прибудинкової території. Таким чином, територію госпбудівель включили в загальну територію, що підлягає прибиранню.
 
Всього в Харкові налічується 43-44 тис. господарських будівель на прибудинкових територіях.
 
Анна Недогибченко
 
Коментарі (0)