ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика Країні потрібен повний енергоаудит - Азаров

Країні потрібен повний енергоаудит - Азаров

Країні потрібен повний енергоаудит. Теплоенергетики, промислових виробництв, житлово-комунального господарства. Інструментальний аудит, який дасть об’єктивну картину енерговитрат.

Прем’єр-міністр Микола Азаров вимагає провести повний енергоаудит в країні. Про це Глава Уряду заявив під час засідання Кабінету міністрів.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Країні потрібен повний енергоаудит. Теплоенергетики, промислових виробництв, житлово-комунального господарства. Інструментальний аудит, який дасть об’єктивну картину енерговитрат і розуміння, на чому зосереджувати наші обмежені ресурси», - наголосив Микола Азаров, додавши, що наявність висновку енергоаудиту має бути обов’язковою умовою для затвердження тарифу на певну послугу.

«В інший спосіб ми ніколи не доб’ємося обґрунтованості тарифів і того, що люди сприймуть їх як справедливі. Доручаю Міністру регіонального розвитку, будівництва  та ЖКГ Анатолію Близнюку глибоко вивчити це питання і підготувати відповідні пропозиції», - сказав прем’єр-міністр.

При цьому Микола Азаров зауважив, що в Росії такий закон вже прийнято, причому в його основу покладена концепція, розроблена в Академії наук України. «Чесно кажучи, стало ніяково від того, наскільки ми не вміємо користуватися власним потенціалом, в тому числі інтелектуальним. Давайте принаймні вчасно зробимо висновки з цього уроку», - закликав  Глава Уряду.

Микола Азаров також повідомив про створення міжвідомчої робочої групи на чолі з Міністром фінансів Валерієм  Хорошковським для розробки довгострокових механізмів стимулювання енергоефективності та опрацювання державних і регіональних програм енергоефективності, які мають бути відповідно відображені в бюджетних планах на той період, на який вони зараз розробляються – тобто, до 2015 року.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)